This blog is created by Fariza Othman and all material on this site is copyrighted, if not otherwise stated. Do not copy the material without permission.

Tuesday, May 31

Angka Dalam Hidup

Assalamualaikum.

What numbers means to you in your life?. Apa makna angka dalam hidup anda?. Jawapan saya, angka tu satu benda yang awkward atau canggung melayu cakap. Sesungguhnya la, saya tersangat takut dengan angka. Tapi angka tu asyik men2 dgn saya. Favorites angka is lima[5]. Saya tak tahu kenapa itu angka favorite. Tapi yang tahunya setiap angka yag ada lima saya suka. hahaa [betapa tak logiknya jawapan].

Ok, meh kita tengok permainan angka dalam kehidupan seharian;

1. Follower.
Hahaa, kan dah terkena batangg hidung sendiri. Ini antara yang menjadi bual bicara paling hangat bila memperkatakan soal jumlah/angka dalam kotak follwer. "Si pulan si pulan tu le dapat follower beratus seharian. Aku jeles. Tak le jadi ni!!". Mesti pernah berniat begitu kan. Cuma senyap2 tak mo kecoh-kecoh right?. Tak pe. itu adat berblogging. Saling berlumba-lumba untuk attract follower baru datang & terus follow kita. Right. Kalau tak de follower mesti tak semangat nak berblogging.[betul-betul!!]. Angka dalam kotak folower memainkan faktor cukup besar kepada seseorg blogger itu dalam mempengaruhi sesuatu benda yang dibuat @ disertai. Contoh Blogger hebat seperti Ben Ashaari. Sekali dia buat A, ramai yang ikut buat A.Cuma kaedah je yang len. Tak kisah la cmne pun janji dapat sikit tempias pengaruh beliau tu.

2. Exam.
Dup dup dup. Bab ini paling tak digemari. Sepanjang hidup saya cuma sekali je dapat angka sikit. Tu pun dapat 3. [hahaha, no 3 dlm class, bangga la 2!!] Sikit kan. Pas masuk U, mesti kejar angka paling banyak. Kalau sikit malu, tak pasal-pasal kne masuk program mentor mentee. Cukup malu. Bila masuk U, orang tak kejar no.1. orang kejar no. 4.00. kalau kau dapat no. 1. mmg kau di kira budak perlu belajar lebih & lebih lagi. [Tapi tak pernah pun dpt no 4.00 tu. Sigh!!! & bangga tak pernah dpt angka 1.00 tu. Kira graduated dengan cemerlang la ni!!]

3. Bila nak kawen. Nak dekat 30 tu.
Ok, that should be enough. Argghhh, para wanita yang hampir menganjak usia ke30 tapi still single & available or not so available [like me!! sigh] mesti berasa gunda gulana. Tapi itu bukan isu utama bagi lelaki suka mempersoalkan nape para wanita di lingkungan ini tak kawen-kawen lagi. Masa, jodoh & pilihan saling berkait rapa. Orang kata "biarlah masa yg tentukn. Ada jodoh sampailah seru". Lain masalah pula yang ada jodoh tapi tak kawen-kawen juga. Yang tak de jodoh pun sama, sebab memilih ke atau tak jumpe yang kenan di hati. Ha, tepuk dada tanya selera. Saya suka tengok iklan safi rania gold. Dulu model die Catriona Ross. Dia cakap "Usia, bukan lagi penghalang!!". Simply, tepat & padat. Usia ada ape dengan angka. Just enjoy it samada kawen cepat atau lambat. Itu ketentuanNya. Sampai seru. InsyaAllah.

4. Utang piutang.
Wakakaa. Gelakkan kepada pemegang pinjaman PTPTN [termasuk saya, sih!!]. Angka yag ini lagi ngeri. Dapat best. Pulangkan angka tu yg sesak dada ni ha. Sampai ke tua la kamu membyar utang tu. Apa nak wat, saya nak belajar kat U, kena lah pinjam duit. Kalau tak nak berhutang xtau la dapat masuk U ke tak. Dalam pada hutang ptptn tu. Ada lagi hutang lain. Kereta, kredit bank etc etc. Cmne nak uruskan 2. Ha kne g la AKPK plak. Belajar cara untuk menguruskan wang dengan lebih bijak.

5. Duit!!!!
Sapa tak suka duit. Ada ke yang xsuka duit. Dalam hidup ni segalanya duit. Tak kerja tak de duit. Walhal, pengemis pun kerja gak. Kalau die tak duduk kat kaki lima sehari suntuk, cmne dia nak makan. Kne tadah tangan harapkan pada yang ehsan saja. Dalam membuka blog pun bisnes gak. Kalau ada orang kata, berblogging untuk suka-suka tapi dalam blog die penuh dengan widget nuffnang, heartbeat, churp churp segala macam tu bukan suka-suka dik bang oii. Itu mata duitan tu. Segalanya is about duit. Cam lagu Kembara ni. Ha. duit segalanya bole jadi. Nak jadi jahat ataupun jadi baik. Tepuk dada tanya la selera.



Ini sebahagian daripada angka dalam hidup saya?Anda bagaimana?

xoxo,
Fariza

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

Assalamualaikum.

Hari ni baru sempat update blog. I just wondering this giveway through my dashboard [jujur sehh!!].Ok, mana-mana pegi [blogwalking] mesti ade entry giveway ini. So, saya pun turut tergoda untuk join since baru sempat bukak blog.

 
For more info click banner or HERE!!.

Look this giveway sangat la menarik. Cause the sponsor giveway Nisa Menaip ini tersangat la ramai. rasa rugi plak kalau tak join. Antara sponsor beliau seperti;
Dengan itu saya nak tag seperti biasa mereka berdua ni;
1. Hanis
2. Kery

Tak lupa juga to all of my peeps [followers].

Sharing is Caring.

xoxo,
Fariza

Sunday, May 29

The Gadis Biasa

Gadis whos addicted in fashion & style.

I would like to present;
For more click on banner or HERE.

Here is the right place to all Gadis out there, whos addicted on fashion & style. She is gurantted to offer you'll Gadis with up-to-dated & up-to-trend garments for you to grab.

She's offering you with the most wanted style such as maxi dress/dresses, blouse & many more will coming soon!!. Don't forget to visit her place on facebook. I will sure she will open a blog to close with her beautiful Gadis out there.

Sharing is Caring.

xoxo,
Fariza

Friday, May 27

Rakyat Malaysia yang Kaya Raya

Assalamualaikum Everybody!!

Tetiba semangat kan. Lagak kaya kononnya.hahah. Ni entry pertama untuk hari ini. 

Pagi tadi ada komitmen keje. Tak tipu ok. Tapi entry kali ni, I want to tell the story about rakyat Malaysia yang terkenal dengan kepelbagaian bangsa ini sememangnya lah kaya-raya. Ini dah salah satu faktor kekayaan Malaysia kan. Kaya dengan bangsa & budaya [cewaahhh]. Tapi yang ini kaya pulus aka harta. Buktinya, masa drive nak le kerja ke or whatsoever. Berapa banyak kete BMW yang kamu & kamu nampak?. Itu dah salah satu faktor juga. Memang teruja tengok mereka-mereka yang kaya-raya ini. Senang hidup ek?!!

Saya ada inspection for CF [Certificate of Fitness, Sijil Layak Menduduki] about my one of field works in landscape field lah. One of my company project is around somewhere at Kiara. Mak kau tak igat. The surrounding of course highrise [bangunan-bangunan tinggi kiri & kanan] saje. Mendongak kau nak menengoknya. 

The one contruction building which I involved is on going for launch la kan. So, saya sedikit sebanyak tahu about the flow orang nak beli-belah that terrace banglo/kondo aka rumah ni from the managments since die duk jawab call lebih banyak daripada bersembang dengan group saya [inspection group]. The lower price for the rumah is actually about 1.8 Million ok. But, untuk orang2 kaya say "1.8 Million je?!! Murah Sihh!!" Got it!! & that price is fully booked. Arghhh jeles!!. And the high price is 4 Million!!. Glupppp. Gaji kau seumur hidup pun belum tentu dapat angka tu tau!!.

Tapi kalau dah dapat duduk rumah camni haruslah pegi kerja kul 12.00 tengahari & lek kejer kul 4.00 petang. Baru la berbaloi kau melabur beli umah gitu. Kalau dah buat rumah macam hotel tak payah duk rumah camni. hahah. Buat macam "RUMAHKU SYURGAKU". Ahaksss, kau bole buat gitu?!!

The Building & landscape is such MELETUPPssssss!!!
[The most attractive building that I found in this area, berbaloi-baloi kalau beli. Jiran sebelah kompem jeles!!!]
Swimming Pool, Kiara 9
The interoir design.

And the picca of me. Hahaa, snap for moment to remember. Nanti dah tak merasa la kau nak duduk tempat camni. Jangan harap. Duk depan pintu gate je jawapnya!!

Note to remember. Jangan malas belajar k. Mak pesan ape. Belajar pandai-pandai k. Bila besar jadi orang kaya. Dah kaya ingat Mak & Abah tau!!. Ingat psan mak!!

xoxo,
Fariza

Thursday, May 26

BLOGLIST NMIRMO ^_^

Assalamualaikum.

Petang ni nak join bloglist yang dianjurkan oleh Tira aka Nmirmo yang cute ini. Here for more info or kalau nak join. Dalam bloglist Tira ni terbahagi kepada 4 bahagian. Antara 4 bahagian ini, saya berminat untuk pilih yang ke-3. Cute cute 3~> rima!!


xoxo,
Fariza

Wednesday, May 25

Sunah Sakura Tanya Best Ke Header Aku?

Another aktivit blogger yang nak join antaranya ini;

Blogger Sunah Sakura wat segmen kritik-mengkritik header. Berani kne kritik or pandai mengkritik. Join segmen beliau. Ade brannnn!!hahha

1. Buat entri, tajuk : Sunah Sakura Tanya Best Ke Header Aku?
2. Tepek header Sunah Suka Sakura dot com dan linkkan ke entri ni.
 Ini header SSS.com untuk ditepek
 
3. Tepek header blog kamu, dan nyatakan sape yang buat header blog kamu tu. Kalau taknak tepek header kamu pun takpe, sebab leh tengok kat atas... Hahaha~
4. Dah siap, paste url entri tu kat sini.

Tu jeee... Tutup? 4 petang.

**********************************************************************************************************************************************************
Header blog saya yang direkacipta sepenuhnya oleh saya.

Sekian,

xoxo,
Fariza

Tuesday, May 24

SUNSHINE SMILE CONTEST

 

Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.

CONTEST APE NI?

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah.
Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)
Dibawah ini adalah gambar yang dipertaruhkan saya (contoh sahaja):

"Senyuman saya paling ceria sebab saya tengah hepi dan kenyang.." *post optional. "Senyuman saya paling ceria sebab _______"

dan berikut adalah rakan2 yang saya tag:

*******************************************************************************************************************************************************

Ok, sekarang ini gambar yang saya ingin pertaruhkan.

hahaa.bole?. tettttt. Tak de la ni bukan gambar yang ingin dipertaruhkan walaupun mempunyai ciri-ciri yang paling tepat [bagi saya], hahaha. Ini my niece, Nina. Senyuman penuh bercahaya apa beside tak gigi!! cute ape!!

Ok ini die yang betul-betul!!


Senyuman saya paling ceria sebab saya mempunyai barisan gigi yang putih untuk ditayangkan kepada semua. Haha.ok tak?. Kalau ade camera yang menghala ke arah saya [nak amik gambar saya la 2! uuuhukk]. Saya automatik akan senyum cam sedemikian. [Maafkan saya cz terover exposed. this call nature behavior]. Gambar ni di ambil semasa orang sebuk ber'excersice' dengan jogging, main bola, etc etc kat Taman Kejiranan Setia Alam. Saya plak sebuk ber'excersice' dengan berposing sampai terpusing-pusing kat taman tu. Betapa tak de perasaan tak saya ni. Kalau dah di takdirkan giler aka minat [sedap sikit ayat] gambar & mengambil gambar, anytime le buat. Betulll!!

Tapi camne pun bagi saya semua orang mempunyai senyuman yang ceria samada senyum secara lebar cam saya sampai nampak gigi satu-satu ataupun senyum tutup mulut, bibir tarik sampai ke telinga. Waa ade ke?!.Lain la kalau senyum sinis ke paksa ke tu lain cerita dah. hahaa.

dan berikut adalah rakan2 yang saya tag:
1. Senyuman Manis: Hanis
2. Senyuman Macho: Kery
3. Senyuman Penuh Makna: SHM

xoxo,
Fariza


The Art of "gif."

Petang ni saja want to share what I mostly like nowadays. Gambar berformat "gif.". Gambar yang mengunakan format gif. ini biasanya dipakai untuk keperluan artistik dan komersial. Lazimnya, format yang hanya bisa menimbulkan 256 warna ini dipakai jika ada gambar yang mempunyai line art yang tajam. Ini dapat kita dapatkan di logo dan huruf. [Source: Dede Purnama]. 

Just enjoy the images ok.


xoxo,
Fariza

Monday, May 23

The Sunny At My Backyard Garden

My First Made Video.
mempersembahkan
video

Addicted!!. Yess, saya sangat lah obses dengan photography. Tapi bukan la pro sangat. Saya just appreciated nature which caught my eyes opened. Especially yang hanya ada di sekeliling saya. Video pertama saya ini adalah salah satu buktinya.

Pagi tadi, sebelum nak gerak ke kerja sempat berjalan-jalan kat belakang rumah dengan Abah, Mak & my niece, Nina. Suddenly, my eyes was big opened when I saw the little flower tumbuh rimbun bak bunga telawi. Cantik tengok dari bawah. Terus lari masuk dalam rumah amik camera dalam bilik & terus snap. Abah & Mak cuma le geleng-geleng je. haha. Apa nak wat dah anak ni giler aka minat bergambar. Saya ade setengah jam untuk ambil gambar & di ambil gambar sebelum gerak g kerja. hahaa. Memandangkan tak ade orang yang nak tolong amikkan gambar, jadi guna la self-timer untuk amik gambar sendiri. Ok? Yes saya suke guna self-timer cause xde orang mengarah sana-sini.

All about nature. Just appreciated when they still alive with naturally grow. Don't make them hurt with destructed which supposed belong them.
via Fariza, 2011


xoxo,
Fariza

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

PROLOG

"Ni semua salah kau, kalau kau tak jaga To'Wan tak de la die kne tangkap dengan sergeant keroro tu. Arrghh!!" munnafendy berkata kepada Hackers dengan penuh amarah lalu menyepak Kotak Bulat yang ade berhampiran dengannya.. Jamu mak dara yang di pesan oleh To'Wan langsung bertaburan.

munnafendy menangkup muka.

23 MINIT SEBELUM ITU.

munnafendy merupakan ketua kumpulan kongsi yang paling di geruni di antara kumpulan-kumpulan kongsi yang ade di Kuala Lumpur ini. Kumpulannya di beri gelaran 'Jahn Abas'. Antara sebab ianya digeruni adalah kerana ianya di anggotai oleh kokser kokdam mahir dalam kerja-kerja godam-mengodam, Eza Boom Boom mahir dalam membuat boom, MizzKechique mahir dalam bab selit-menyelit, LUNA LANUN mahir dalam kerja-kerja mencuri aka pirates, dan oneniezuka mahir dalam kerja penyamaran. Akan tetapi dalam pada ia digeruni, munnafendy ini gerun pada seseorang iaitu, sergeant keroro

Pada hari yang penuh dengan sukasuki, munnafendy telah membuat perancangan besar-besar untuk merompak masuk shehanz studio untuk mencuri sebuah buku coretan harapan yang sangat bernilai. Untuk ke shehanz studio itu hanya boleh di hubungkan dengan laluan ERL. 

Selepas mereka membeli tiket ERL. Malang tidak berbau, munnafendy & the Jahn Abas geng tadi terserempak dengan sergent kiroro yang mana aktiviti jahatnya telah dihidu oleh sergeant kiroro sebelum itu. Malang sekali. Berlaku la tembak-menbembak di dalam gerabak ERL tersebut.

Tiba-tiba..krekkkk. Lelaki tua yang tidak tahu di mana asal-usulnya datang masuk ke bahagian gerak mereka. Kumpulan Jahn Abas & sergeant keroro berhenti menembak. Lalu..

"MasyaAllah, ni masa kecik-kecik nape tak nak main tembak-tembak. Kat sini juga kau nak main. Menyusahkan je". Seloroh To'Wan kepada anaknya sergeant keroro & cucunya munnafendy.

Dua beranak yang tadi saling tembak-menembak hanya mampu diam membisu. munnafendy adalah anak  kepada sergeant kiroro yang bercita-cita untuk menjadi ketua kumpulan kongsi yang disegani.

Lalu, sergeant keroro & To'Wan berlalu pergi

"Heh, mana Jamu mak dara yang aku pesan tadi?" To'Wan yang tiba-tiba patah balik.

"Maapkan kami To'Wan." Jawab Hackers takut sambil jari menuding kearah jamu mak dara yang bertaburan.

"Ni CIK MUDA SAE  yang kirim.Aduhh!" kata To'Wan sambil menepuk dahi. CIK MUDA SAE adalah bini To'Wan yang juga nenek kepada munnafendy.

"mcm ni la, baik korang balik sekarang sebelum aku mengamuk sorang-sorang aku tembak!"To'Wan memberi amaran

munnafendy & the geng terus lari lintang pukang.

THE END

xoxo

Sunday, May 22

SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

Here to turut serta dalam segmen Abg Ben.

For joining is simple:

1. Buat satu entri. Letak header Ben Ashaari blog.
2. Tajuk SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI dan linkkan ke entri INI.
3. Tinggalkan url entri anda beserta NAMA PENA BLOGER ada di ruangan tersebut itu.

p/s: Tarik tutp segmen Jam 2 Petang.


xoxo,
Fariza

It is JUST a song??

Assalamualaikum..

First entry for first day of weeks.Absolutely is about or synonyms to say 'a blues monday'. Bored, still be alone at office. Macam biasa, sesampai office je buka Jango (as my major entertainment while kat office) yang dah di bookmarks. Keep rolling on list of song yg dah masukkan dalam senarai lagu. Pihak Jango ade recommend lagu ni. Plak2 lagu yang di'recommend' adalah dari genre melodi yang saya suka, soft & soul aka sejuk mendengarnya. Tapi yang menjadi persoalan kepada itu adelah asal usul penyanyi ini.

She is Israel song-writer!!

Saya sempat macam komen & feedback di Youtube about this song. Tapi xsehangat si Rebecca yang nak bagitau satu dunia "Hari ini hari Jumaat"!!! LOL!!.Ape pendapat kamu & kamu semua. Ape yang saya maksudkan adalah perlukah saya menadah telinga untuk mendengar lagu ni padahal banyak lagu lagu yang le dengar?, or, "ala, ini cuma lagu je. Tak de benda r"?

Untuk mudah duperkatakan. Below is one of her song.


xoxo,
Fariza

Thursday, May 19

[CONTEST] Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!

Organized by Cik Aish


for more info about this contest, click HERE or banner.

ok, ini plak contest saya join untuk hari ini. Hadiah die berupa wang tunai RM50. Menarik!!

Syarat-syarat penyertaan cam biasa la yang lain2 itu. Bla bla bla. Tapi yang lainnya, Kena linkkan dengan the best previous entry yang penat-penat buat 2, ha just linkkn dlm entry contest. Mudah. Tak yah dok mengarang lagi.

So, saya telah mempertaruhkan entry saya iaitu; "CINEMAGRAPHY"

p/s: I would like to tag this guy who always win in him race. Mr. Kery. 

xoxo,
Fariza

Pencarian Blog Kemas, Cantik dan Berinfomasi BY QISZANA

'Other[s]' Segmen-plus-bloglist Search

Assalamualaikum.

Entry hari Jumaat ni dimulakan [or, for today usually la] melibatkan diri dengan ikut serta segmen2 yang di buat oleh blogger2 lain. Tapi entry yang dibuat oleh si gadis berusia 23 year-old atau manis di panggil Qis ni telah menarik perhatian saya. Simple, mudah xde pening-pening kepala. Qis ni nak buat bloglist untuk disematkan ke dalam bloglist dia.



for more info about this 'pencarian', click HERE or banner.

Mudah kan. Qis menyenaraikan dengan 3 kategori pencarian iaitu;
Pertama: Blog Kemas
Kedua: Blog Cantik
Ketiga: Blog berinformasi

Saya pilih untuk kategori yang pertama iaitu 'blog kemas'. Kemas ke? ade kot cause kalau nak kate cantik tak de la plak berwarna-warni & berbunga-bunga aka ladies look-like, jauh sekali nak kate blog saya ni jenis blog berinformasi. Kalau ade pun jarang-jarang buat. Ahaksss.

Well, it decide to Cik Qis to make her decision. Hahaa, macam serius plak.

Have a rahmat day.

xoxo,
Fariza
 

Wednesday, May 18

THE SYMBOLISM OF PINK{s}

The Line of Soft & Soul Addicted Color Palatte.

pink was reminds me on that sweet girl,
who's my beloved friends forever, my sisters
also not to forget, my amazing 'pink-est' mother ever
but
how about 'that' man.
No,
'that' man is not the pink one
'that' man is just a man who like to surpise me with some bouquets of pink roses
that will be the 'pink-est' man ever.
how about man loved pink?
it is question?
ask that man directly to who's love pink by yourself.
i didn't predict on that.



credit to tumblr.com.

xoxo,
Fariza

The Locket of Illusion

NEW HEADER
Some Inspiration Towards Illusions

Hari ini sempat buat salah satu kerja lapangan. Haha, sori for 'insan yang terlibat'. A bit boring since a little sister & brother already finished their training. Dedicatde to Miss Hanis & Mr. Khairi. Ulamaakkk. Banyak bagus mereka ini berdua. 

Ok, back to main post. Saya sempat tukar header picture. Betul tak kalau saya katakan ni header penting sebagai front page untuk beri gambaran kepada si blogger itu sendiri?. Tak kisah la camne rupa pun hearder seseorang blogger tu sendiri. Ade yang berwarna-warni, ade yang letak gambar, lebih kreatif buat header dengan fomat gif. waa excellent. Ini semua sebagai mukadimah awal untuk menarik other blogger 'berkunjung' ke blog-blog sekalian. 

Header yang saya buat ini ada influence sikit sebanyak daripada 2 pengaruh iaitu;

Frame@picture locket seperti;


& optical illusion graphic, seperti;
From left: Do you see a young & old lady in this picture?; center: Do you see a musician or girl's face? & right: concentrated in four dots in the middle of the picture for about 30 seconds. Then close your eyes ad tilt your head back. Keep then closed. You will see a circle of light, continue looking at the circle. What do you see?Amazing, it isn't?

Kita main sekejap & my result: 

Left: Saya sume dapat tengok 'a young lady'..Buu me cause saya xdapat tengok 'a old' one!! Sighhh.
Center: Success!!
Right: Excellent!!

BACK!!

Gabungan antara 2 pengaruh tu terhasil lah header seperti di atas & ini!!
Amacam!!Hahaa

xoxo,
Fariza


Tuesday, May 17

Beware with Spam Messages!!

Keep away!!

Recently I got hundreds of spam message in my box mail, separuh daripadanya dah saya permanently deleted.. Uhhh, saya tak tahu kenapa leh banyak sangat spam massage seperti menang lucky draw, menang awards, my email has been selected to get some 'a lot of' money, help someone who in a trouble, ade parcel need me to fullfilled the form & etc etc.., are all needs me to bank in 'some' money & related with bank account nomber to there 'things'.

Antara spam messages yang masuk seperti ini:

"Congratulations, you are a winner of the OPEC National Promotion of 750,000 (GBP) send your name and address for more details on how you WON"

or 

Dear Beloved,

As you read this, I dont want you to feel sorry for me, because, I believe everyone will die someday. My name is Omar Hasan a merchant in Dubai, in the U.A.E.I have been diagnosed with Esophageal cancer. It has defiled all forms of medical treatment, and right now I have only about a few months to live, according to medical experts. I have not particularly lived my life so well, as I never really cared or anyone (not even myself) but my business......... 


or

I am Yolanda Abu, I need you to do something very urgent and important for me. Please contact my lawyer (Alex Shadi) right away for more explanations.

& etc etc....

Ini adalah antara 3 jenis spam message yang saya terima through my bos mail. Please be aware with them. I believe that among of my friends already got like this spam massage right?. Just ignore it!! The type of this kind of spam massege doesn't have your email address. So, they just sending randomly & don't ever to reply it. If you replied it you'll got some of 'trouble'. Grrrr..
Spread the words!!


xoxo, 
Fariza

Thursday, May 12

Kerja Itu Ibadah..ehh sekejap!!

Tatkala mencoret entry 'khas' malam jumaat ni. Diri masih di office atas sebab komitmen & mulut membebel cause di tanggalkan seseorang kat office ni. Argghh, wahai kerja nape kamu xpernah abis-abis!!. 

Subhanallah, tetiba rase tak bersyukur plak. Sedang membebel seseorang terlintas di minda & terngat kepada satu ungkapan ringkas. KERJA ITU IBADAH. Lalu gi a search tok info lanjut sebab hati xpuas hati kene mennyetelkan kerja sesorang ini. Lalu terjumpa INI. Berfikir sejenak, 2 jenak. Subhanallah, sesungguhnya sesuatu perkerjaan yang dilakukan dengan hati yang ikhlas & niat kerana Allah SWT akan mendapat ganjaranya tanpa sedar bukan hanya ganjaran dalam bentuk material, tetapi boleh juga dalam bentuk kepuasan, peningkatan kepada keupayaan & kecekapan diri.

Dengan itu, buat kerja dengan ikhlas, Ok.

Tapi camne kalau xde elaun kerja lebih???.

TETTTTTTTT!!!!!

Wednesday, May 11

Incredible Art Just Created

Simple but full with passionate.
Amazing art work that I just recovered from tumblr. Are you spot the word that was created?.Wish someone would put this up!!

ENJOY!!

xoxo,
Fariza

Thursday, May 5

Friday Dream: Dream Pet

Can I have this amazing animal for my pet collection??


Thats was super worth it if I have this amazing lion on my pet collection. Huhuuu

xoxo,
Fariza

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

Assalamualaikum..

Lewat pagi Jumaat ni dimulakan dengan mengegar blog yang dianjurkan oleh blogger femes ni. Abg. Ben untuk May 2011. Segmen santai dan mudah untuk permulaan entry Jumaat ini.

*click banner for join this segmen!!

p/s: Vote for Ben Ashaari for Digi WWWOW Awards HERE!!

xoxo,
Fariza