This blog is created by Fariza Othman and all material on this site is copyrighted, if not otherwise stated. Do not copy the material without permission.

Thursday, May 12

Kerja Itu Ibadah..ehh sekejap!!

Tatkala mencoret entry 'khas' malam jumaat ni. Diri masih di office atas sebab komitmen & mulut membebel cause di tanggalkan seseorang kat office ni. Argghh, wahai kerja nape kamu xpernah abis-abis!!. 

Subhanallah, tetiba rase tak bersyukur plak. Sedang membebel seseorang terlintas di minda & terngat kepada satu ungkapan ringkas. KERJA ITU IBADAH. Lalu gi a search tok info lanjut sebab hati xpuas hati kene mennyetelkan kerja sesorang ini. Lalu terjumpa INI. Berfikir sejenak, 2 jenak. Subhanallah, sesungguhnya sesuatu perkerjaan yang dilakukan dengan hati yang ikhlas & niat kerana Allah SWT akan mendapat ganjaranya tanpa sedar bukan hanya ganjaran dalam bentuk material, tetapi boleh juga dalam bentuk kepuasan, peningkatan kepada keupayaan & kecekapan diri.

Dengan itu, buat kerja dengan ikhlas, Ok.

Tapi camne kalau xde elaun kerja lebih???.

TETTTTTTTT!!!!!

5 comments:

CikHanis said...

sbo ye kakak :)

Bro Framestone said...

bro dah biasa kerje sensorang kat office sampai 2-3 pagi...

pe 2pun kena ikhlas.. walaupun gaji tidak seberapa


Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

アヌム ちゃん~~ said...

Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
Sudi2 la baca my new entri @ frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

SHM said...

byk kelebihan kerja ikhlas ni . walaupun kdg2 tak nampak kat dunia , insya'allah kat akhirat nanti pasti ada .