This blog is created by Fariza Othman and all material on this site is copyrighted, if not otherwise stated. Do not copy the material without permission.

Wednesday, May 18

The Locket of Illusion

NEW HEADER
Some Inspiration Towards Illusions

Hari ini sempat buat salah satu kerja lapangan. Haha, sori for 'insan yang terlibat'. A bit boring since a little sister & brother already finished their training. Dedicatde to Miss Hanis & Mr. Khairi. Ulamaakkk. Banyak bagus mereka ini berdua. 

Ok, back to main post. Saya sempat tukar header picture. Betul tak kalau saya katakan ni header penting sebagai front page untuk beri gambaran kepada si blogger itu sendiri?. Tak kisah la camne rupa pun hearder seseorang blogger tu sendiri. Ade yang berwarna-warni, ade yang letak gambar, lebih kreatif buat header dengan fomat gif. waa excellent. Ini semua sebagai mukadimah awal untuk menarik other blogger 'berkunjung' ke blog-blog sekalian. 

Header yang saya buat ini ada influence sikit sebanyak daripada 2 pengaruh iaitu;

Frame@picture locket seperti;


& optical illusion graphic, seperti;
From left: Do you see a young & old lady in this picture?; center: Do you see a musician or girl's face? & right: concentrated in four dots in the middle of the picture for about 30 seconds. Then close your eyes ad tilt your head back. Keep then closed. You will see a circle of light, continue looking at the circle. What do you see?Amazing, it isn't?

Kita main sekejap & my result: 

Left: Saya sume dapat tengok 'a young lady'..Buu me cause saya xdapat tengok 'a old' one!! Sighhh.
Center: Success!!
Right: Excellent!!

BACK!!

Gabungan antara 2 pengaruh tu terhasil lah header seperti di atas & ini!!
Amacam!!Hahaa

xoxo,
Fariza


1 comment:

Mohd Khairi Khadzir said...

hah!! yang ni kompem young lady yg dh nk kawin..kompem pnye..hahahahhaa

akak ni, misteri sgt header tu..haha.. akak bajet mcm zaman2 klasik europe dulu la..hahahah .

hahaha..bile tgk header tu tringan alfonso de albukerk, ratu elizabeth, hahaha...mcm potret zaman dulu..haha