This blog is created by Fariza Othman and all material on this site is copyrighted, if not otherwise stated. Do not copy the material without permission.

Friday, May 27

Rakyat Malaysia yang Kaya Raya

Assalamualaikum Everybody!!

Tetiba semangat kan. Lagak kaya kononnya.hahah. Ni entry pertama untuk hari ini. 

Pagi tadi ada komitmen keje. Tak tipu ok. Tapi entry kali ni, I want to tell the story about rakyat Malaysia yang terkenal dengan kepelbagaian bangsa ini sememangnya lah kaya-raya. Ini dah salah satu faktor kekayaan Malaysia kan. Kaya dengan bangsa & budaya [cewaahhh]. Tapi yang ini kaya pulus aka harta. Buktinya, masa drive nak le kerja ke or whatsoever. Berapa banyak kete BMW yang kamu & kamu nampak?. Itu dah salah satu faktor juga. Memang teruja tengok mereka-mereka yang kaya-raya ini. Senang hidup ek?!!

Saya ada inspection for CF [Certificate of Fitness, Sijil Layak Menduduki] about my one of field works in landscape field lah. One of my company project is around somewhere at Kiara. Mak kau tak igat. The surrounding of course highrise [bangunan-bangunan tinggi kiri & kanan] saje. Mendongak kau nak menengoknya. 

The one contruction building which I involved is on going for launch la kan. So, saya sedikit sebanyak tahu about the flow orang nak beli-belah that terrace banglo/kondo aka rumah ni from the managments since die duk jawab call lebih banyak daripada bersembang dengan group saya [inspection group]. The lower price for the rumah is actually about 1.8 Million ok. But, untuk orang2 kaya say "1.8 Million je?!! Murah Sihh!!" Got it!! & that price is fully booked. Arghhh jeles!!. And the high price is 4 Million!!. Glupppp. Gaji kau seumur hidup pun belum tentu dapat angka tu tau!!.

Tapi kalau dah dapat duduk rumah camni haruslah pegi kerja kul 12.00 tengahari & lek kejer kul 4.00 petang. Baru la berbaloi kau melabur beli umah gitu. Kalau dah buat rumah macam hotel tak payah duk rumah camni. hahah. Buat macam "RUMAHKU SYURGAKU". Ahaksss, kau bole buat gitu?!!

The Building & landscape is such MELETUPPssssss!!!
[The most attractive building that I found in this area, berbaloi-baloi kalau beli. Jiran sebelah kompem jeles!!!]
Swimming Pool, Kiara 9
The interoir design.

And the picca of me. Hahaa, snap for moment to remember. Nanti dah tak merasa la kau nak duduk tempat camni. Jangan harap. Duk depan pintu gate je jawapnya!!

Note to remember. Jangan malas belajar k. Mak pesan ape. Belajar pandai-pandai k. Bila besar jadi orang kaya. Dah kaya ingat Mak & Abah tau!!. Ingat psan mak!!

xoxo,
Fariza

7 comments:

msredcheesecake said...

cik fariza,
drooling....giler best umah ni.msred da belajar pandai2 pon tak kaya gak...hhaaa....ish...tak bersyukur lak bunyi nye tu...msred insaf...

Fariza Othman said...

@msredcheesecake kaya ilmu xpe. kaya harta tapi xkaya yg lain2 wat pe.tol x?

cpahniza said...

waaaa....shanteknya...gila best umah ni..nak nak!!

CikHanis said...

fuyoooooooo!akak masuk show house ne.ok jeles!aritu xsempat nk masuk kan.haih=.=.

kokser kokdam said...

wah.. smart giler itu rumah..

SHM said...

dah kaya2 mcm tu pun x cukup lg . tp SHM tak minat kondo sbb takde tanah !

Mohd Khairi Khadzir said...

akak!!! tak ajak pun msuk show house tu!! nk jgk.......... nk...

1.6juta tu ibarat rm1.60je...hahaha