This blog is created by Fariza Othman and all material on this site is copyrighted, if not otherwise stated. Do not copy the material without permission.

Monday, May 23

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

PROLOG

"Ni semua salah kau, kalau kau tak jaga To'Wan tak de la die kne tangkap dengan sergeant keroro tu. Arrghh!!" munnafendy berkata kepada Hackers dengan penuh amarah lalu menyepak Kotak Bulat yang ade berhampiran dengannya.. Jamu mak dara yang di pesan oleh To'Wan langsung bertaburan.

munnafendy menangkup muka.

23 MINIT SEBELUM ITU.

munnafendy merupakan ketua kumpulan kongsi yang paling di geruni di antara kumpulan-kumpulan kongsi yang ade di Kuala Lumpur ini. Kumpulannya di beri gelaran 'Jahn Abas'. Antara sebab ianya digeruni adalah kerana ianya di anggotai oleh kokser kokdam mahir dalam kerja-kerja godam-mengodam, Eza Boom Boom mahir dalam membuat boom, MizzKechique mahir dalam bab selit-menyelit, LUNA LANUN mahir dalam kerja-kerja mencuri aka pirates, dan oneniezuka mahir dalam kerja penyamaran. Akan tetapi dalam pada ia digeruni, munnafendy ini gerun pada seseorang iaitu, sergeant keroro

Pada hari yang penuh dengan sukasuki, munnafendy telah membuat perancangan besar-besar untuk merompak masuk shehanz studio untuk mencuri sebuah buku coretan harapan yang sangat bernilai. Untuk ke shehanz studio itu hanya boleh di hubungkan dengan laluan ERL. 

Selepas mereka membeli tiket ERL. Malang tidak berbau, munnafendy & the Jahn Abas geng tadi terserempak dengan sergent kiroro yang mana aktiviti jahatnya telah dihidu oleh sergeant kiroro sebelum itu. Malang sekali. Berlaku la tembak-menbembak di dalam gerabak ERL tersebut.

Tiba-tiba..krekkkk. Lelaki tua yang tidak tahu di mana asal-usulnya datang masuk ke bahagian gerak mereka. Kumpulan Jahn Abas & sergeant keroro berhenti menembak. Lalu..

"MasyaAllah, ni masa kecik-kecik nape tak nak main tembak-tembak. Kat sini juga kau nak main. Menyusahkan je". Seloroh To'Wan kepada anaknya sergeant keroro & cucunya munnafendy.

Dua beranak yang tadi saling tembak-menembak hanya mampu diam membisu. munnafendy adalah anak  kepada sergeant kiroro yang bercita-cita untuk menjadi ketua kumpulan kongsi yang disegani.

Lalu, sergeant keroro & To'Wan berlalu pergi

"Heh, mana Jamu mak dara yang aku pesan tadi?" To'Wan yang tiba-tiba patah balik.

"Maapkan kami To'Wan." Jawab Hackers takut sambil jari menuding kearah jamu mak dara yang bertaburan.

"Ni CIK MUDA SAE  yang kirim.Aduhh!" kata To'Wan sambil menepuk dahi. CIK MUDA SAE adalah bini To'Wan yang juga nenek kepada munnafendy.

"mcm ni la, baik korang balik sekarang sebelum aku mengamuk sorang-sorang aku tembak!"To'Wan memberi amaran

munnafendy & the geng terus lari lintang pukang.

THE END

xoxo

31 comments:

Hackers said...

TERBAIKKK!!!!

Fariza Othman said...

@Hackers: hahaa.ni mmg mengarut habis ni!!!

Munna said...

hahahaa adeeehhhh sakit dah perut ni dok tahan gelak fariza oiii....keh3..btw thanks tau sbb pick munnafendy..^^

meh tgk cite munna pulak eh..haha

http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

to'wan said...
This comment has been removed by the author.
to'wan said...

Haha.. Kejamnya to'wan, jamu mak dara punya pasal sampai mengamuk nak menembak... ;)

miss afifa said...

hahahhaa...thanks...kelaka2..

kotak bulat said...

hehehe.. :)

OnE_nIeZuKa said...

waa..aku mahir dalam penyamaran....
haha...
syok cte awk...like100x

mcm ni lah said...

apesal aku jadi brutal kt dlm citer ni cer cerite cer cerite

mad khaz said...

hahahaha. anak to'wan XD

nice story, enjoy :D

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

haha.... kreatif habis ni... ^_^

Cik Muda Sae said...

mekasih..hjehe....saya jadik bini tokwan upenye....kehkehkeh....

zacky ~786~ said...

hahaa~ best3.. mmg pnuh imaginasi ..

Fauzan 'Jahn' Abas said...

hahaha, saya guna awak jadi pelakon juga...hehehe


http://jahnscar.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

kokser kokdam said...

muhaha.. ambo jd penggodam ek.. hehehe.. makaceh~

sbaik xjd penggoda.. bahaya! eheh

null said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahh citer gangster.. niceeeee.. lain dr yg lain.. =)

msredcheesecake said...

Salam kenal,
Tok wan hero ku...heheee...

Terbaek la...best best.....sgt kreatip...

fRaMe+LenSeS said...

ahahahahha. tokwan garang. :D takut.. :P

LUNA LANUN said...

ekekekekee....

Fariza Othman said...

@Munna: nama kamu 2 r yang jadi cerita cmni. hahah

@to'wan: to'wan punya pasal.ape2 le jadi.

@miss afifa: abis perah otak 2

@kotak bulat: hehehe

@OnE_nIeZuKa: terima kasih bebanyak!!

@mcm ni lah: ishh xde brutal la.hahaha.ganas je.

@mad khaz:sergeant kiroro?.nice!!

@Izzat Nazmi Saiful Bahri:habissss

@Cik Muda Sae: kirim jamu kat to'wan ka?

@zacky ~786~: hahaha

@Fauzan 'Jahn' Abas: nama geng kongsi saya!!!

@kokser kokdam: yahh bahaya jdi pengoda

@null:sila2

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA:bagi kepala pusing sikit.hahah

@msredcheesecake:suka ti'wan ek?

@fRaMe+LenSeS: nak ajar anak & cucu punya pasal!! hahaha

@LUNA LANUN: hey you!!!.hahaha

man yusoef said...

dah mcm citer gerak khas..haha

Lieyda said...

err kna buat mcm ni ke? alamak.huhu

Shehan Ismail said...

hahaha..menarik.. thanks from shehanzstudio. ;p

SperMAtids BloG said...

ok! best !!!!

Fariza Othman said...

@man yusoef ooyeke?hhaaa

Fariza Othman said...

@Lieyda dah lepas kot.saje suka suki xpe kot

Fariza Othman said...

@Shehan Ismail yeap berehhh

Fariza Othman said...

@SperMAtids BloG ok sukeeee

Dzarief Zuhdi said...

wakakaka.. I like la this stolty..
Kreatip..

Fariza Othman said...

@Dzarief Zuhdi yeke?? terima kasih bebayak!! kadang2 ade benda ni barula otak ni dpt berkerja.hahah